Koffiebranderij in Amsterdam

Koffiebranderij, bij het branden van koffie transformeren de chemische en fysische eigenschappen van koffiebonen. Elke koffieboon heeft een eigen brandprofiel. Door elke koffieboon op precies de juiste temperatuur te branden verwezenlijken we de ultieme smaaksensatie die de koffieboon te bieden heeft. Omdat elke koffieboon een andere smaak heeft importeren wij koffiebonen uit verschillende landen. Deze koffiebonen zijn geheel fairtrade en organic. Wij bij Cafecito vinden het belangrijk dat onze koffie de wereld beter maakt in elk mogelijk aspect. Het branden, dat doen we natuurlijk zelf. Op die manier garanderen wij een consistente kwaliteit. Elke dag, alleen het beste van Cafecito.

Ben je geïnteresseerd in onze koffiebonen als bedrijf zijnde? Wij leveren onze heerlijke vers gebrande bonen ook B2B. Kijk voor meer informatie op onze website.

De kwaliteit van onze koffiebranderij

De overgrote meerderheid van de koffie wordt op grote schaal commercieel gebrand. Cafecito benadert het branden van koffiebonen compleet anders. Wat maakt ons anders? Wij maken het verschil omdat wij niet in bulk koffiebonen roosteren. Koffiebonen zo vers mogelijk houden staat bij ons hoog in het vaandel. ‘roast on demand’, zo omschrijven wij onze werkwijze. Dat betekent dat als je bij ons een bestelling doet je diezelfde week je vers gebrande bonen al binnen hebt. Ontdek voor jezelf de smaak van écht verse koffie.

Koffiebranderij voor espresso

Een gebrande espresso brengt de specifieke en interessante smaken van de gebrande koffieboon naar voren, wanneer deze wordt gezet met een espressomachine.

Espressomachines zetten zeer snel koffie en dwingen water onder hoge druk door de koffiemalen heen om een stroperige, geconcentreerde espressokoffie te produceren. Het kan op zichzelf worden gedronken, er kan heet water toegevoegd worden om een lange black / americano te creëren of het kan gebruikt worden als basis voor flat whites, lattes en cappuccino’s.

Normaal gesproken worden espressobonen iets heter en langer gebrand. Het is gemakkelijker om de juiste hoeveelheid koffie in het water op te lossen, omdat het de bonen op een specifieke manier worden gebrand. Hierdoor is de espresso beter oplosbaar en het laat de koffie veel zoeter en evenwichtiger smaken.

Roastery coffee in Amsterdam

Roastery coffee, roasting coffee transforms the chemical and physical properties of coffee beans into roasted coffee products. The roasting process is what produces the characteristic flavor of coffee by causing the coffee beans to change in taste. Unroasted beans contain similar if not higher levels of sugars, acids, protein and caffeine as those that have been roasted, but lack the taste of roasted coffee beans due to the Maillard and other chemical reactions that occur during roasting.

The quality of our roastery

The vast majority of coffee is roasted commercially on a large scale, but small-scale commercial roasting has grown significantly with the trend toward “single-origin” coffees served at our roastery shop in Amsterdam.

Roastery for espresso

An espresso roast will bring out the specific and interesting flavours of the roasted coffee bean when brewed using an espresso machine.

Espresso machines brew coffee very quickly, forcing water at high pressure through coffee grinds to produce a syrupy, concentrated espresso coffee. It can be drunk on its own, with hot water added to create a long black/americano, or it can be used as a base for flat whites, lattes and cappuccinos.

Typically, an espresso roast is roasted slightly hotter and for longer. It’s easier to dissolve the right amount of coffee into the water because it’s roasted to be more soluble and helps the properly extracted coffee taste much sweeter and more balanced.