Gebrande koffie met passie bereid

De zintuigen: zien, ruiken, horen en voelen, vormen de basis van ambachtelijk branding. De leden van ons team hebben hun zintuigen optimaal ontwikkelt. Ze hebben geleerd wanneer de aromaten van een koffie op hun hoogtepunt zijn en hoe ze de smaak en persoonlijkheid van elke koffie kunnen ontsluiten.

Koffiebar Amsterdam, Koffie bonen in pot
Fusten met koffie bonen

De kwaliteit van
onze koffiebonen

We investeren enorm veel tijd en energie in het vinden van de meest geweldige koffiespecialiteiten. We zorgen ervoor dat de kwaliteit van de koffiebonen behouden blijft tijdens het branden. Dit betekent dat elke lading die we inkopen op een unieke manier moet worden gebrand, waarbij de eigen intrinsieke kwaliteit naar voren komt. Het branden begint op kleine schaal, waarbij we verschillende roost-profielen uitproberen, smaken identificeren die we willen verbeteren en de resultaten controleren. We blijven experimenteren, we blijven de branding verfijnen en we blijven de koffie proeven. Zodra een kopje koffie op ons menu staat zorgen we ervoor dat je consistent hetzelfde smaakrijke en smakelijke brouwsel krijgt. 

Koffie
is kunst

Koffie is een seizoensproduct en wordt op verschillende tijdstippen van het jaar in de tropen geoogst. Onze toewijding aan heerlijk smakende koffie houdt in dat we u koffie willen brengen wanneer deze op zijn best is. Het verkopen van enkel zeer verse koffie is een integraal onderdeel van het waarborgen van onze kwaliteit. In onze branderij blijft de koffie die we verkopen zo vers mogelijk, omdat deze handmatig in kleine hoeveelheden wordt gebrand. We willen ervoor zorgen dat de aromaten nog steeds op hun hoogtepunt zijn wanneer u onze koffiebonen koopt. Zodat de smaak- en smaakbeschrijvingen waar blijven en ze prachtig doorschijnen in je brouwsel.

koffiebar amsterdam koffiebonen zakken aan muur
Koffiebar Amsterdam Koffiebonen In Pot Mobiel

Gebrande koffie met passie bereid

De zintuigen: zien, ruiken, horen en voelen, vormen de basis van ambachtelijk branding. De leden van ons team hebben hun zintuigen optimaal ontwikkelt. Ze hebben geleerd wanneer de aromaten van een koffie op hun hoogtepunt zijn en hoe ze de smaak en persoonlijkheid van elke koffie kunnen ontsluiten.

Fusten met koffie bonen

De kwaliteit van onze koffiebonen

We investeren enorm veel tijd en energie in het vinden van de meest geweldige koffiespecialiteiten. We zorgen ervoor dat de kwaliteit van de koffiebonen behouden blijft tijdens het branden. Dit betekent dat elke lading die we inkopen op een unieke manier moet worden gebrand, waarbij de eigen intrinsieke kwaliteit naar voren komt. Het branden begint op kleine schaal, waarbij we verschillende roost-profielen uitproberen, smaken identificeren die we willen verbeteren en de resultaten controleren. We blijven experimenteren, we blijven de branding verfijnen en we blijven de koffie proeven. Zodra een kopje koffie op ons menu staat zorgen we ervoor dat je consistent hetzelfde smaakrijke en smakelijke brouwsel krijgt. 

Koffie is kunst

Koffie is een seizoensproduct en wordt op verschillende tijdstippen van het jaar in de tropen geoogst. Onze toewijding aan heerlijk smakende koffie houdt in dat we u koffie willen brengen wanneer deze op zijn best is. Het verkopen van enkel zeer verse koffie is een integraal onderdeel van het waarborgen van onze kwaliteit. In onze branderij blijft de koffie die we verkopen zo vers mogelijk, omdat deze handmatig in kleine hoeveelheden wordt gebrand. We willen ervoor zorgen dat de aromaten nog steeds op hun hoogtepunt zijn wanneer u onze koffiebonen koopt. Zodat de smaak- en smaakbeschrijvingen waar blijven en ze prachtig doorschijnen in je brouwsel.

Koffiebar Amsterdam koffiebonen zakken aan muur
Koffiebar Amsterdam, koffieboon icoontje van de koffiezaak Cafecito

Als koffiebranders en espressobar in Amsterdam Zuid zijn wij gespecialiseerd in het branden van onze eigen bonen. De koffiebonen ondergaan tijdens het brandproces een aantal verschillende hittereacties die allemaal zorgvuldig worden gecontroleerd door een van onze bekwame medewerkers. Dit resulteert in een veel lekkerder gebraad, gemaakt met finesse.

Espressobar, icon of H2O water from the coffeeroasters Cafecito

Water is een essentieel element in het leven. Zonder water zouden we tenslotte geen koffie hebben, toch?! Bij het bereiden van koffie is water zowel fysisch als chemisch van grote invloed. Het zetten van de perfecte kan koffie is meer dan alleen inschenken.

93 graden Celsius is de ideale watertemperatuur om koffie mee te zetten. Dit is eigenlijk lager dan de temperatuur waarbij water kookt. Precisie is hierbij dus de sleutel. Onze barista's hebben het vaardigheidsniveau om altijd de perfecte kop op de ideale temperatuur te zetten.

Koffiebar Amsterdam, koffieboon icoontje van de koffiezaak Cafecito

Als koffiebranders en espressobar in Amsterdam Zuid zijn wij gespecialiseerd in het branden van onze eigen bonen. De koffiebonen ondergaan tijdens het brandproces een aantal verschillende hittereacties die allemaal zorgvuldig worden gecontroleerd door een van onze bekwame medewerkers. Dit resulteert in een veel lekkerder gebraad, gemaakt met finesse.

Espressobar, icon of H2O water from the coffeeroasters Cafecito

Water is een essentieel element in het leven. Zonder water zouden we tenslotte geen koffie hebben, toch?! Bij het bereiden van koffie is water zowel fysisch als chemisch van grote invloed. Het zetten van de perfecte kan koffie is meer dan alleen inschenken.

93 graden Celsius is de ideale watertemperatuur om koffie mee te zetten. Dit is eigenlijk lager dan de temperatuur waarbij water kookt. Precisie is hierbij dus de sleutel. Onze barista's hebben het vaardigheidsniveau om altijd de perfecte kop op de ideale temperatuur te zetten.