Filterkoffie evolueert naar sublieme koffie

Filterkoffie heeft onder de verdrukking gestaan van Senseo en Nespresso. De echte koffieliefhebber en onze koffiebar Amsterdam weten koffiezetten met een filter weer helemaal te waarderen. Filterkoffie zetten vraagt misschien iets meer tijd, maar of het de moeite waard is? Absoluut! Onze filterkoffie is ook veel beter geworden door de kwalitatief hoogstaande koffiebonen die wij gebruiken voor een heerlijke artisanale koffie.

Espressobar Amsterdam, coffee machine in use
Koffiebar Amsterdam, koffie apparaten met filters

filterkoffie

De smaakontwikkeling
van filterkoffie

De smaakervaring van filterkoffie begint bij het ruiken van vers gemalen koffie. Als je filterkoffie zet, dan zal je meteen via de neus het aroma waarnemen. Het aroma is vluchtig en verdwijnt snel.

Filterkoffie bestaat grotendeels uit water. Tijdens het zetten van de filterkoffie lossen wij over verschillende tijdstippen de koffie componenten langzaam op in het water. De smaak wordt gevormd door de koffiedeeltjes die oplossen in het water.

Filterkoffie

Wat de smaak van filterkoffie beïnvloedt

Er zijn een aantal variabelen die invloed hebben op de smaak van je filterkoffie. Er bestaat niet zoiets als 1 koffierecept. Als je filterkoffie zet, houd dan rekening met volgende elementen: de koffiebonen, de verhouding koffie versus water, de maalgraad, de contacttijd tussen het water en de gemalen koffie, het soort water en de kwaliteit van het water, de temperatuur van het water, het filtermateriaal en de filtermethode.

Koffiebar Amsterdam, koffie filter apparaten
Espressobar Amsterdam, coffee machine in use

Filterkoffie evolueert naar sublieme koffie

Filterkoffie heeft onder de verdrukking gestaan van Senseo en Nespresso. De echte koffieliefhebber en onze koffiebar Amsterdam weten koffiezetten met een filter weer helemaal te waarderen. Filterkoffie zetten vraagt misschien iets meer tijd, maar of het de moeite waard is? Absoluut! Onze filterkoffie is ook veel beter geworden door de kwalitatief hoogstaande koffiebonen die wij gebruiken voor een heerlijke artisanale koffie.

filterkoffie

De smaak van filterkoffie

De smaakervaring van filterkoffie begint bij het ruiken van vers gemalen koffie. Als je filterkoffie zet, dan zal je meteen via de neus het aroma waarnemen. Het aroma is vluchtig en verdwijnt snel.

Filterkoffie bestaat grotendeels uit water. Tijdens het zetten van de filterkoffie lossen wij over verschillende tijdstippen de koffie componenten langzaam op in het water. De smaak wordt gevormd door de koffiedeeltjes die oplossen in het water.

Koffiebar Amsterdam, koffie apparaten met filters
Koffiebar Amsterdam, koffie filter apparaten

Filterkoffie

Wat de smaak van filterkoffie beïnvloedt

Er zijn een aantal variabelen die invloed hebben op de smaak van je filterkoffie. Er bestaat niet zoiets als 1 koffierecept. Als je filterkoffie zet, houd dan rekening met volgende elementen: de koffiebonen, de verhouding koffie versus water, de maalgraad, de contacttijd tussen het water en de gemalen koffie, het soort water en de kwaliteit van het water, de temperatuur van het water, het filtermateriaal en de filtermethode.

Koffiebar Amsterdam, koffieboon icoontje van de koffiezaak Cafecito

Als koffiebranders en espressobar in Amsterdam Zuid zijn wij gespecialiseerd in het branden van onze eigen bonen. De koffiebonen ondergaan tijdens het brandproces een aantal verschillende hittereacties die allemaal zorgvuldig worden gecontroleerd door een van onze bekwame medewerkers. Dit resulteert in een veel lekkerder gebraad, gemaakt met finesse.

Espressobar, icon of H2O water from the coffeeroasters Cafecito

Water is een essentieel element in het leven. Zonder water zouden we tenslotte geen koffie hebben, toch?! Bij het bereiden van koffie is water zowel fysisch als chemisch van grote invloed. Het zetten van de perfecte kan koffie is meer dan alleen inschenken.

93 graden Celsius is de ideale watertemperatuur om koffie mee te zetten. Dit is eigenlijk lager dan de temperatuur waarbij water kookt. Precisie is hierbij dus de sleutel. Onze barista's hebben het vaardigheidsniveau om altijd de perfecte kop op de ideale temperatuur te zetten.

Koffiebar Amsterdam, koffieboon icoontje van de koffiezaak Cafecito

Als koffiebranders en espressobar in Amsterdam Zuid zijn wij gespecialiseerd in het branden van onze eigen bonen. De koffiebonen ondergaan tijdens het brandproces een aantal verschillende hittereacties die allemaal zorgvuldig worden gecontroleerd door een van onze bekwame medewerkers. Dit resulteert in een veel lekkerder gebraad, gemaakt met finesse.

Espressobar, icon of H2O water from the coffeeroasters Cafecito

Water is een essentieel element in het leven. Zonder water zouden we tenslotte geen koffie hebben, toch?! Bij het bereiden van koffie is water zowel fysisch als chemisch van grote invloed. Het zetten van de perfecte kan koffie is meer dan alleen inschenken.

93 graden Celsius is de ideale watertemperatuur om koffie mee te zetten. Dit is eigenlijk lager dan de temperatuur waarbij water kookt. Precisie is hierbij dus de sleutel. Onze barista's hebben het vaardigheidsniveau om altijd de perfecte kop op de ideale temperatuur te zetten.