Filterkoffie evolueert naar sublieme koffie

Filterkoffie heeft onder de verdrukking gestaan van Senseo en Nespresso. De echte koffieliefhebber en onze koffiebar Amsterdam weten koffiezetten met een filter weer helemaal te waarderen. Filterkoffie zetten vraagt misschien iets meer tijd, maar of het de moeite waard is? Absoluut! Onze filterkoffie is ook veel beter geworden door de kwalitatief hoogstaande koffiebonen die wij gebruiken voor een heerlijke artisanale koffie.

Espressobar Amsterdam, coffee machine in use
Koffiebar Amsterdam, koffie apparaten met filters

filterkoffie

De smaakontwikkeling
van filterkoffie

De smaakervaring van filterkoffie begint bij het ruiken van vers gemalen koffie. Als je filterkoffie zet, dan zal je meteen via de neus het aroma waarnemen. Het aroma is vluchtig en verdwijnt snel.

Filterkoffie bestaat grotendeels uit water. Tijdens het zetten van de filterkoffie lossen wij over verschillende tijdstippen de koffie componenten langzaam op in het water. De smaak wordt gevormd door de koffiedeeltjes die oplossen in het water.

Filterkoffie

Wat de smaak van filterkoffie beïnvloedt

Er zijn een aantal variabelen die invloed hebben op de smaak van je filterkoffie. Er bestaat niet zoiets als 1 koffierecept. Als je filterkoffie zet, houd dan rekening met volgende elementen: de koffiebonen, de verhouding koffie versus water, de maalgraad, de contacttijd tussen het water en de gemalen koffie, het soort water en de kwaliteit van het water, de temperatuur van het water, het filtermateriaal en de filtermethode.

Koffiebar Amsterdam, koffie filter apparaten
Espressobar Amsterdam, coffee machine in use

Filterkoffie evolueert naar sublieme koffie

Filterkoffie heeft onder de verdrukking gestaan van Senseo en Nespresso. De echte koffieliefhebber en onze koffiebar Amsterdam weten koffiezetten met een filter weer helemaal te waarderen. Filterkoffie zetten vraagt misschien iets meer tijd, maar of het de moeite waard is? Absoluut! Onze filterkoffie is ook veel beter geworden door de kwalitatief hoogstaande koffiebonen die wij gebruiken voor een heerlijke artisanale koffie.

filterkoffie

De smaak van filterkoffie

De smaakervaring van filterkoffie begint bij het ruiken van vers gemalen koffie. Als je filterkoffie zet, dan zal je meteen via de neus het aroma waarnemen. Het aroma is vluchtig en verdwijnt snel.

Filterkoffie bestaat grotendeels uit water. Tijdens het zetten van de filterkoffie lossen wij over verschillende tijdstippen de koffie componenten langzaam op in het water. De smaak wordt gevormd door de koffiedeeltjes die oplossen in het water.

Koffiebar Amsterdam, koffie apparaten met filters
Koffiebar Amsterdam, koffie filter apparaten

Filterkoffie

Wat de smaak van filterkoffie beïnvloedt

Er zijn een aantal variabelen die invloed hebben op de smaak van je filterkoffie. Er bestaat niet zoiets als 1 koffierecept. Als je filterkoffie zet, houd dan rekening met volgende elementen: de koffiebonen, de verhouding koffie versus water, de maalgraad, de contacttijd tussen het water en de gemalen koffie, het soort water en de kwaliteit van het water, de temperatuur van het water, het filtermateriaal en de filtermethode.

Koffiebar Amsterdam, koffieboon icoontje van de koffiezaak Cafecito

As coffee roasters and espressobar in Amsterdam South, we specialise in roasting our own beans. The coffee beans go through a number of different heat reactions during the roasting process, all carefully monitored by one of our skillful employees. This results in a far tastier roast, made with finesse.

Espressobar, icon of H2O water from the coffeeroasters Cafecito

Water is an essential element for life. After all, without water we wouldn’t have coffee, would we?! When preparing coffee, water is very influential from a physical and chemical standpoint. Brewing the perfect pot of coffee is more than just pouring it in.

93 degrees Celsius is the ideal water temperature with which to brew any coffee. This is actually lower than the temperature water boils at, so precision is key. Our baristas have the skill level to always brew the perfect cup at the ideal temperature.

Koffiebar Amsterdam, koffieboon icoontje van de koffiezaak Cafecito

As coffee roasters and espressobar in Amsterdam South, we specialise in roasting our own beans. The coffee beans go through a number of different heat reactions during the roasting process, all carefully monitored by one of our skillful employees. This results in a far tastier roast, made with finesse.

Espressobar, icon of H2O water from the coffeeroasters Cafecito

Water is an essential element for life. After all, without water we wouldn’t have coffee, would we?! When preparing coffee, water is very influential from a physical and chemical standpoint. Brewing the perfect pot of coffee is more than just pouring it in.

93 degrees Celsius is the ideal water temperature with which to brew any coffee. This is actually lower than the temperature water boils at, so precision is key. Our baristas have the skill level to always brew the perfect cup at the ideal temperature.