Gebrande koffie met passie bereid

De zintuigen: zien, ruiken, horen en voelen, vormen de basis van ambachtelijk branding. De leden van ons team hebben hun zintuigen optimaal ontwikkelt. Ze hebben geleerd wanneer de aromaten van een koffie op hun hoogtepunt zijn en hoe ze de smaak en persoonlijkheid van elke koffie kunnen ontsluiten.

Koffiebar Amsterdam, Koffie bonen in pot
Fusten met koffie bonen

De kwaliteit van
onze koffiebonen

We investeren enorm veel tijd en energie in het vinden van de meest geweldige koffiespecialiteiten. We zorgen ervoor dat de kwaliteit van de koffiebonen behouden blijft tijdens het branden. Dit betekent dat elke lading die we inkopen op een unieke manier moet worden gebrand, waarbij de eigen intrinsieke kwaliteit naar voren komt. Het branden begint op kleine schaal, waarbij we verschillende roost-profielen uitproberen, smaken identificeren die we willen verbeteren en de resultaten controleren. We blijven experimenteren, we blijven de branding verfijnen en we blijven de koffie proeven. Zodra een kopje koffie op ons menu staat zorgen we ervoor dat je consistent hetzelfde smaakrijke en smakelijke brouwsel krijgt. 

Koffie
is kunst

Koffie is een seizoensproduct en wordt op verschillende tijdstippen van het jaar in de tropen geoogst. Onze toewijding aan heerlijk smakende koffie houdt in dat we u koffie willen brengen wanneer deze op zijn best is. Het verkopen van enkel zeer verse koffie is een integraal onderdeel van het waarborgen van onze kwaliteit. In onze branderij blijft de koffie die we verkopen zo vers mogelijk, omdat deze handmatig in kleine hoeveelheden wordt gebrand. We willen ervoor zorgen dat de aromaten nog steeds op hun hoogtepunt zijn wanneer u onze koffiebonen koopt. Zodat de smaak- en smaakbeschrijvingen waar blijven en ze prachtig doorschijnen in je brouwsel.

koffiebar amsterdam koffiebonen zakken aan muur
Koffiebar Amsterdam Koffiebonen In Pot Mobiel

Gebrande koffie met passie bereid

De zintuigen: zien, ruiken, horen en voelen, vormen de basis van ambachtelijk branding. De leden van ons team hebben hun zintuigen optimaal ontwikkelt. Ze hebben geleerd wanneer de aromaten van een koffie op hun hoogtepunt zijn en hoe ze de smaak en persoonlijkheid van elke koffie kunnen ontsluiten.

Fusten met koffie bonen

De kwaliteit van onze koffiebonen

We investeren enorm veel tijd en energie in het vinden van de meest geweldige koffiespecialiteiten. We zorgen ervoor dat de kwaliteit van de koffiebonen behouden blijft tijdens het branden. Dit betekent dat elke lading die we inkopen op een unieke manier moet worden gebrand, waarbij de eigen intrinsieke kwaliteit naar voren komt. Het branden begint op kleine schaal, waarbij we verschillende roost-profielen uitproberen, smaken identificeren die we willen verbeteren en de resultaten controleren. We blijven experimenteren, we blijven de branding verfijnen en we blijven de koffie proeven. Zodra een kopje koffie op ons menu staat zorgen we ervoor dat je consistent hetzelfde smaakrijke en smakelijke brouwsel krijgt. 

Koffie is kunst

Koffie is een seizoensproduct en wordt op verschillende tijdstippen van het jaar in de tropen geoogst. Onze toewijding aan heerlijk smakende koffie houdt in dat we u koffie willen brengen wanneer deze op zijn best is. Het verkopen van enkel zeer verse koffie is een integraal onderdeel van het waarborgen van onze kwaliteit. In onze branderij blijft de koffie die we verkopen zo vers mogelijk, omdat deze handmatig in kleine hoeveelheden wordt gebrand. We willen ervoor zorgen dat de aromaten nog steeds op hun hoogtepunt zijn wanneer u onze koffiebonen koopt. Zodat de smaak- en smaakbeschrijvingen waar blijven en ze prachtig doorschijnen in je brouwsel.

Koffiebar Amsterdam koffiebonen zakken aan muur
Koffiebar Amsterdam, koffieboon icoontje van de koffiezaak Cafecito

As coffee roasters and espressobar in Amsterdam South, we specialise in roasting our own beans. The coffee beans go through a number of different heat reactions during the roasting process, all carefully monitored by one of our skillful employees. This results in a far tastier roast, made with finesse.

Espressobar, icon of H2O water from the coffeeroasters Cafecito

Water is an essential element for life. After all, without water we wouldn’t have coffee, would we?! When preparing coffee, water is very influential from a physical and chemical standpoint. Brewing the perfect pot of coffee is more than just pouring it in.

93 degrees Celsius is the ideal water temperature with which to brew any coffee. This is actually lower than the temperature water boils at, so precision is key. Our baristas have the skill level to always brew the perfect cup at the ideal temperature.

Koffiebar Amsterdam, koffieboon icoontje van de koffiezaak Cafecito

As coffee roasters and espressobar in Amsterdam South, we specialise in roasting our own beans. The coffee beans go through a number of different heat reactions during the roasting process, all carefully monitored by one of our skillful employees. This results in a far tastier roast, made with finesse.

Espressobar, icon of H2O water from the coffeeroasters Cafecito

Water is an essential element for life. After all, without water we wouldn’t have coffee, would we?! When preparing coffee, water is very influential from a physical and chemical standpoint. Brewing the perfect pot of coffee is more than just pouring it in.

93 degrees Celsius is the ideal water temperature with which to brew any coffee. This is actually lower than the temperature water boils at, so precision is key. Our baristas have the skill level to always brew the perfect cup at the ideal temperature.